Altermij-De Gouwe enthousiast over bijeenkomst DSIV

web IMG 8304

web IMG 8304“Machevo-leden die er niet bij waren hebben wat gemist”, vindt Mark Slappendel, directeur van Altermij-De Gouwe. Hij doelt op een rondetafelgesprek dat onze Duitse partner DSIV op 16 juni jl. had georganiseerd over zakendoen in China. “De lezing van Claus Kobusch was fantastisch. DSIV heeft een zeer goede keus gemaakt door iemand met zo veel kennis in te schakelen.”

Vanwege de samenwerking tussen beide organisaties kregen Machevo-leden dezelfde korting als DSIV-leden. Slappendel, directeur van Altermij-De Gouwe, maakte hier dankbaar gebruik van. “Kobusch heeft jaren voor grote bedrijven als Bayer zaken gedaan met en in China. Hij heeft heel veel contacten in de top van de bekendere bedrijven van Duitsland. Dan praat je bijvoorbeeld over Volkswagen en Daimler.”

Bedrijven van die grootte waren bij de lezing niet aanwezig. “Het waren vooral MKB’ers, maar ook voor deze bedrijven had Kobusch nuttige tips”, zegt Slappendel. De 14 aanwezige bedrijven waren allemaal enthousiast over het verhaal van Kobusch.

web IMG 8297aTijdens een voorstelronde vertelde iedereen wat zijn bedrijf deed. “Na de presentatie hebben we een uurtje met elkaar gesproken en ervaringen uitgewisseld. Sommige bedrijven deden al zaken in China of andere landen.”

Bij een restaurant hebben de deelnemers gegeten en geborreld. “Er was veel ruimte om met iedereen te praten. De deelnemers waren open en toegankelijk. De dag was goed georganiseerd.”

De Duitse deelnemers vonden het interessant dat er een Nederlands bedrijf aanwezig was. “Ze zijn stuk voor stuk naar mij toegekomen. Voor mij was het ook interessant omdat er een paar bedrijven aanwezig waren die als toeleverancier zouden kunnen dienen”, zegt Slappendel. “Een volgende keer zijn meer partijen vanuit Nederland wat hen betreft zeer welkom. Ik kan de Machevo-leden zeker aanraden om bij een volgende activiteit van deze samenwerking gebruik te maken.”

In het kader van de samenwerking zijn DSIV-leden uitgenodigd voor de Machevo-excursie naar het Feed Design Lab en Vitelia Voeders op 20 oktober 2016. “Ik ben erg benieuwd hoeveel DSIV-leden naar Nederland toe komen”, zegt Slappendel.

Klik hier voor de pdf van de presentatie van Claus Kobusch

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners