Aankondiging sessie ‘Energie-efficiënte aandrijf­techniek’ 27 oktober 2011

0879_04

0879_04De Machevo & Bulk Vereniging organiseert in samenwerking met FME-CMW en SEW-EURODRIVE/ VectorAandrijftechniek B.V. op 27 oktober 2011 een informatieve ‘Energiebesparingsdag’ op locatie bij SEW in Rotterdam. Een interessante dag over energie-efficiency en de onvermijdelijke Europese normeringen.

Dit evenement is bedoeld voor zowel leden van de Machevo & Bulk Vereniging als voor potentiële leden, wat u een uitstekende mogelijkheid biedt om, buiten interessante en leerzame presentaties, te netwerken met mensen die werkzaam zijn binnen dezelfde branche als waarin u zelf werkzaam bent. Voor zowel leden als eventueel aankomende leden geldt dat de inschrijving geheel kosteloos is. Als lid van onze vereniging nodigen wij u dan ook van harte uit om een potentieel lid als introducé naar dit evenement mee te nemen. Klik hier voor: inschrijving van uw deelname.

Op deze dag zullen medewerkers van de Vereniging FME-CMW en van SEW-Eurodrive als gastsprekers een presentatie verzorgen, waarover u hieronder meer informatie aantreft. Deze Energiedag op 27 oktober 2011 vangt aan om 15.00 uur en zal om 18.45 uur worden afgesloten met een netwerkborrel en buffet.

Programma

Zo’n 70% van alle opgenomen elektrische energie in de industrie stroomt door elektromotoren. Energiebesparing in de aandrijftechniek wordt door de EU gedeeltelijk afgedwongen door de regelgeving in de verordening EU640/2009. In de presentaties gaan de sprekers hierop in maar wordt de kijk breder, omdat iedereen uitgaat van de gedachte dat men geld wil besparen en de TCO (Total Cost of Ownership) wil reduceren. Hiervoor gaan de sprekers in op de ketenoptimalisatie in de zin van de keten van bedrijven die niet alle het juiste doel voor ogen hebben en de keten van aandrijftechnische componenten die alle een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van energiegebruik. Na de presentaties zult u met andere ogen naar uw bedrijfsvoering, machines en energieverbruik kijken.

logo_fme-cwm Het programma voor deze dag:
* 15.00 uur Ontvangst bij Vector
* 15.15 uur Welkomstwoord
sew* 15.20 Presentatie “Product staat vol in de schijnwerpers – Ecodesign voor Elektromotoren” door Rob van Beek van Vereniging FME-CWM
* 16.00 uur Pauze met een drankje en rondleiding assemblage.
* 17.00 uur Presentatie “Energiebesparing door ketenoptimalisatie” door Otto Waagmeester, SEW-Eurodrive
* 18.45 Afsluiting met een netwerkborrel en buffet

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30, klik hier voor: uw aanmelding.

Locatie

img_3954SEW-EURODRIVE/VECTOR Aandrijftechniek B.V.
Industrieweg 175
3044 AS  Rotterdam
Klikt u hier voor een routebeschrijving.

Energie besparen is niet alleen verstandig en rendabel, maar met ingang van 16 juni 2011 ook verplicht.
Vanaf die datum mogen er in de Europese Unie geen Standard Efficiency-motoren (IE1) meer worden verkocht. Op grond van EuP-richtlijn 2005/32/EG wordt het gebruik van energie-efficiënte motoren (IE2) zelfs verplicht gesteld. Vector is helemaal thuis in deze materie en wil graag voor alle leden het nut en de noodzaak van de nieuwe energienorm uit de doeken doen.

Vector is, net als u, ook lid van de Machevo & Bulk Vereniging.

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners