Zomercolumn

Perry Verberne , Voorzitter Machevo & Bulk Vereniging

Bij de eerste tonen van de jingle van radio Tour de France begint voor mij de vakantie. Met het horen van de opgewonden commentatoren net voor de finish, het zoete geluid van de Franse chansons en het snerpende geluid van de ’tour-flits’ ontstaat het ultieme vakantiegevoel. De dagen worden niet meer ingevuld door een strakke planning in de agenda, maar het begin van radio Tour de France op NPO Radio 1, het starten van de live uitzendingen op televisie en natuurlijk De Avondetappe met Dione. Drie weken lang genieten van heroïsche verhalen, prachtige topsport en prachtige beelden. Tevens ook het teken dat de eerste helft van het jaar er alweer op zit. Een tijd om de gedachten even te verzetten.

Ondanks de vele uitdagingen die ook in 2022 weer op ons pad zijn gekomen, of reeds aanwezig waren, lijkt het voor de meeste Machevo-leden die ik de afgelopen maanden heb mogen spreken, zakelijk een goed eerste half jaar geweest te zijn. Natuurlijk waren er uitdagingen met verkrijgbaarheid van materialen, hoge inkoopprijzen en schaarste aan personeel, maar tegelijkertijd zitten de orderboeken vol. Tijdens het Captains of Processing Dinner bleek ook dat we weer blij zijn met de mogelijkheid om te ontmoeten en met anderen (fysiek) van gedachten te kunnen wisselen, maar ook dat een mogelijk ‘recessie-spook’ alweer wat donkere wolken vooruitwerpt. Het blijft balanceren tussen hoop en vrees.

Maar nu even niet, nu is het tijd voor zon, zee of hoe u het liefst uw vakantie doorbrengt. Tijd om het hoofd leeg te maken en ons klaar te maken voor de tweede helft van dit jaar. Er is genoeg om naar uit te kijken. We starten al snel met de WoTS Industrial Processing in September met veel exposanten in de Machevo Hotspots, mooie inzendingen voor de Proces Innovatie Prijs (PIP) en de Hartong Trofee voor de mooiste beurspresentatie. Ook kijken we nu al uit naar de ALV met groots netwerkevenement Machevo Connect in het Evoluon in Eindhoven. Eind November zullen we daar met inspirerende sprekers ingaan op de grote uitdagingen van de komende jaren. Hopelijk zal dat weer leiden tot nieuwe ideeën en inzichten en bovenal tot mooie gesprekken met elkaar. Kortom, genoeg om naar uit te kijken.

Maar nu nog even niet. Nu is het tijd voor vakantie…….

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners