Verbondenheid

Yves Willems , Optyl bvba

Het is weer zo ver, één van de mooiste tijden van het jaar, kerst en nieuwjaar. Gezellig met familie en vrienden genieten van heerlijk eten en drinken, pakjes en liefde. Gezellig bij elkaar zijn, praten over het voorbije jaar en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Niet enkel wij maken de balans op van het voorbije jaar maar ook de bedrijven: hoe ging het afgelopen jaar? Was er groei? Zijn er nieuwe markten? Wat was onze marge?

Achteruit kijken is belangrijk maar vooruit kijken des te meer: zet de groei door? Moeten we uitbreiden? Personeel aannemen? Innoveren? Zoals het aloude gezegde zegt, is stilstaan achteruit gaan. Daarom is er maar één weg en dat is de weg vooruit.

Ook als vereniging kijken we graag terug op het voorbije jaar. Onze excursies naar de kernreactor van Delft en URENCO zorgden voor de nodige energie. Onze borrel op Anuga en IP zorgde voor het nodige eten en drinken. De uitreiking van de Hartong en PIP op IP/WoTS voor de pakjes. En dan natuurlijk Machevo Connect, het hoogtepunt van onze vereniging in 2018. Niet enkel hadden we een zeer vlot verloop met dagvoorzitter Jort Kelder maar ook een mooi programma. Fred Westerveld heeft ons niet alleen meer inzicht gegeven wat er speelt in het hoofd van een inkoper, maar ook dat je als inkoper en verkoper samenwerkt om zo tot het beste resultaat te komen. Mathijs Bouman trachtte ons bepaalde inzichten mee te geven over bepaalde economische trends. Voorspellingen doen als econoom over de mogelijke brexit zijn echter moeilijk. Maar laten we eerlijk zijn, wie kan er wel een voorspelling maken op dit nog nooit eerder gebeurde feit. Als laatste maar zeker niet minste mochten we Jan Terlouw aanhoren. We kregen een glasheldere analyse van de voorbije 80 jaar. Het mooie verhaal kreeg iedereen stil en zorgde zelfs voor een bepaalde weemoedigheid.

Deze jubileumeditie vond plaats in het prachtige en futuristische Evoluon. Naar aloude gewoonte was er ook hier weer plaats voor een hapje en een drankje, het weerzien van oude vrienden en leuke nieuwe ontmoetingen. Hier geen pakjes maar liefde in overvloed. Liefde voor elkaar maar zeker ook voor ons vak, datgene wat ons allen verbindt. De gedrevenheid, de blik vooruit, het innoverende, dat alles maakt ons wie we zijn, leden van Machevo, en dit al 60 jaar lang.

Niet enkel vanuit mijzelf maar ook vanwege het ganse bestuur, de beste wensen en een goede gezondheid voor ieder van jullie en al wie jullie lief hebben. Laten we gaan voor nog minstens 40 jaar om dan ons 100-jarig jubileum te vieren!

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners