’t Is net werken

Andrea van Loon , Euro Manchetten & Compensatoren

‘‘t Is nèt werken!’ luidt de flauwe grap die steevast voorbijkomt als je zegt dat je naar een netwerkevenement gaat. Maar het belang van een goed netwerk wordt door de meeste mensen allang niet meer onderschat.

Een voorbeeld van een netwerkevenement wat al decennialang als een serieuze aangelegenheid wordt gezien is de vakbeurs, daar waar ook onze vereniging zijn oorsprong vindt.

Daar waar een vakbeurs vroeger meer als middel werd gezien om al je producten en de nieuwste innovaties te laten zien, ligt tegenwoordig steeds meer de nadruk op de menselijke factor, al blijven innovaties ook een belangrijke trekpleister.

Netwerken 2.0
Door de snelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen 15 jaar is er veel veranderd op beursgebied.

Zo hebben we met de komst van het internet nu met slechts één klik een continue up-to-date catalogus van ons productaanbod binnen handbereik en gaan innovaties niet meer aan onze neus voorbij door alle platforms en nieuwssites die elke minuut van de dag ons op de hoogte houden van wat er in de industrie gebeurt.

Ook netwerken gebeurt veelal online op bijvoorbeeld LinkedIN en daarom wordt er weleens getwijfeld wat nu precies de toegevoegde waarde van een beurs nog is. Maar omdat we allemaal mensen zijn en robots niet zo goed kunnen netwerken, blijft er uiteindelijk ook behoefte aan menselijk contact. Een beurs is de ideale mix van een hoge concentratie experts en de tentoonstelling van technologie en innovaties die uiteindelijk ook zeer inspirerend werken.

Samen sta je sterker
Zo zien we verder ook dat bedrijven steeds vaker samenwerkingen presenteren op de beursvloer of zelfs samen exposeren. Dat laatste probeert de Machevo ook te ondersteunen door het organiseren van gezamenlijke deelname in het buitenland of bijvoorbeeld de Machevo Hotspots op de Industrial Processing die dit jaar weer op het programma staat.

Zo blijft de beurs ook anno 2020 een belangrijk middel om je bedrijf en product te verkopen, zij het wellicht in een iets ander jasje. Zoals de Amerikanen ook wel zeggen: ‘It’s not about what you know, it’s about who you know’.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners