Go and tell ….

Erik Slobben , J.M.E. Technische Handelsonderneming B.V.

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de beurs World of Technology & Science 2018 (WoTS) die plaatsvindt van 2 t/m 4 oktober in Utrecht. En ik ben blij verrast door de goede samenwerking met de Federatie van Technologiebranches (FHI). Laat ik het zo zeggen: “they make something happen”.

FHI begeleidt de deelnemers uitstekend, luistert naar hun wensen en implementeert die, belegt bijeenkomsten waar je goed wordt geïnformeerd en maakt je beursdeelname op maat.

Natuurlijk maak je meerdere afwegingen om je budget te besteden; investeer ik in beurzen of benader ik mijn klanten op een andere manier? Hoe stel ik deze cocktail binnen mijn budget dit jaar samen? Ik ben benieuwd hoe de editie 2018 zal verlopen.

Nu is dit wellicht niet zo heel belangrijk en ook niet bedoeld als reclamespotje voor een deelname dan wel een bezoek aan de Industrial Processing, maar wel een goede opzet naar een ander fenomeen. Ik was namelijk recent op Anuga Foodtec in Keulen en wat mij heel erg verbaasde (of verbaast) was het feit dat er in vergelijking met voorgaande edities opvallend weinig Nederlandse bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie aanwezig waren.

En al pratende met mensen van over de gehele wereld kom je erachter dat ze juist deze beurs bezochten om op de hoogte te blijven van de laatste technologische ontwikkelingen. Nieuwsgierig om te leren en contacten te leggen, wat is er beschikbaar aan technologie om mijn producten beter, milieuvriendelijker en efficiënter te kunnen produceren? De vele Nederlandse bedrijven die zich hier hebben gepresenteerd hebben de kennis en ervaring ter beschikking gesteld aan de hele wereld. Zij verdienen daarmee een pluim en tonen de befaamde Nederlandse ondernemersmentaliteit.

Daarom wil ik een lans breken voor de bedrijven die met heel veel inzet en enthousiasme door middel van een beursdeelname de markt op gaan. Niet aarzelend om de opgedane kennis en ervaringen te delen met anderen. Natuurlijk kun je informatie van het internet halen, maar op een beurs zie en hoor je meer dan je ooit uit een pdf-bestand zult halen.

Hoe gaat het dan met de Nederlandse industrie, heeft die geen behoefte aan kennis, ervaring en contacten? Wellicht kijkt die reikhalzend uit naar WoTS 2018 in oktober, ik zou zeggen ‘go and tell’!

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners