De reünie

Andrea van Loon , Euro Manchetten

Op 6 en 7 oktober was het dan eindelijk zover; na een lange stilte mochten we elkaar eindelijk weer de hand schudden. Het voelde een beetje zoals vroeger; als je na de zomervakantie weer voor het eerst naar school mocht. Een break van zes weken leek toen wel een eeuwigheid en daarom was het altijd weer een beetje spannend wat je bij terugkomst op school kon verwachten.

Dat was hier anders. Bij aankomst leek het net alsof alles weer terug bij ‘het oude’ was. Een zucht van verlichting. Eenmaal op de beurs was er niets te merken van de impasse waarin we ons de afgelopen anderhalf jaar bevonden.

Al jarenlang gaan er theorieën rond dat de vakbeurs op zijn retour is als marketinginstrument. Immers, er zijn genoeg manieren om aan nieuwe leads te komen en sociale media zorgen ervoor dat we te allen tijde op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen ons netwerk; waar we ons ook bevinden. Vandaar dat menigeen de toegevoegde waarde van een vakbeurs in twijfel trekt.

Toch stonden we op een goed bezochte beurs. Zouden we elkaar dan allemaal gewoon een beetje gemist hebben?

Een beurs is meer dan een marktplaats. Onze industrie draait op volle toeren, vele van onze leden gaven in een enquête aan nauwelijks te lijden onder de effecten van de crisis. En daar zien we dan toch die toegevoegde waarde. Mensen blijven immers mensen en hebben behoefte aan menselijk contact. Het optimale proces komt alleen door een optimale verbinding tot stand. Wij bevinden ons in een niche branche waar een sterke mate van verbinding bestaat, daarom mogen we gerust spreken van een community.

In zware tijden heb je elkaar nodig; in goede tijden moet je er ook voor elkaar zijn. Waar we u de afgelopen anderhalf in zware tijden gelukkig nog steeds hebben mogen verwelkomen op onze online evenementen, staan we nu ook te popelen om u zo snel mogelijk weer mogen te verwelkomen op de Machevo Connect of op een van de andere evenementen die u voorheen altijd enthousiast bezocht heeft. Door samen optimistisch te blijven houden we de community in stand.

 

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners