Column Carlos Ooijen (VDL Industrial Products) 

Carlos Ooijen webIedereen weet dat de vergrijzing van de beroepsbevolking jaarlijks flink toeneemt. Met de pensionering van de oudere medewerkers verdwijnt er een hoop kennis en ervaring. Daarom moeten we er nu voor zorgen dat er voldoende nieuwe, jonge vakmensen voor de industrie kiezen. Vakmanschap is immers niet iets dat je kunt kopen; het komt met de jaren, door opleiding en ervaring.

Column Jeroen Maes (Maes Safety Products and Services) 

D20190403 hr portret jeroen maesDSC01855 portretraagt u ook een autogordel? Natuurlijk! In 1975 was de gordel al zo ingeburgerd dat hij voor in de auto verplicht werd gesteld in iedere nieuwe auto. Een jaar later werd het verplicht om de autogordel te dragen. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval drastisch verminderd.

Column Peter Bogte (Vapo Techniek) 

20190129 Peter Bogte Vapo

Hoe vind je de juiste balans tussen inkoop, voorraadkosten en nee-verkoop?
‘Tuut-tuut, dat is snel. Het lijkt …. wel’. Wie kent deze reclameslogan uit de jaren ‘80 niet, waarbij na de bestelling direct een claxon te horen was? Een mooie belofte, maar was dit ook de realiteit.
In de afgelopen jaren is er veel veranderd. In het bijzonder de doorlooptijd van offerte naar opdracht naar levering. Klanten wensen kosten te besparen, houden geen voorraad meer aan en leggen de verantwoordelijkheid bij de groothandel. De klant verwacht dat de groothandel voldoende voorraad heeft om direct te kunnen leveren. Met goed voorraadbeheer onderscheiden wij ons ten opzichte van onze

Column Perry Verberne (Van Beek), voorzitter Machevo & Bulk Vereniging

Perry portretWaarom Machevo”, vraagt mij een collega-ondernemer die heeft gehoord van mijn benoeming tot voorzitter van deze vereniging. Ondanks het feit dat ik de Machevo al jaren op het hart draag, bespeur ik in mijzelf een kleine weifeling. Niet omdat ik de toegevoegde waarde van het samenkomen met branchegenoten betwijfel, maar omdat het voelt alsof ik verantwoording moet afleggen van zoiets analoogs in een digitale wereld.

Column Yves Willems namens Optyl bvba 

H2018 Yves Willems kleinet is weer zo ver, één van de mooiste tijden van het jaar, kerst en nieuwjaar. Gezellig met familie en vrienden genieten van heerlijk eten en drinken, pakjes en liefde. Gezellig bij elkaar zijn, praten over het voorbije jaar en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Niet enkel wij maken de balans op van het voorbije jaar maar ook de bedrijven: hoe ging het afgelopen jaar? Was er groei? Zijn er nieuwe markten? Wat was onze marge?

Column Astrid van Ballegoy, Hitma

Astrid van Ballegoy Hitma Group B.V

Dinsdagmiddag 4 december had ik het genoegen aanwezig te zijn bij de Machevo Connect-jaarvergadering van branchevereniging Machevo & Bulk. Ik zeg ‘genoegen’, want de organisatie was er wederom in geslaagd een boeiend programma samen te stellen rond vergaderpunten die afgetikt moesten worden en het overdragen van de voorzittershamer door scheidend voorzitter Tom Pruymboom aan Perry Verberne. Bovendien was het de 60e verjaardag van Machevo & Bulk. Passende locatie voor dit alles: het Evoluon, icoon van technologiestad Eindhoven.

Pagina 1 van 2