Column Yves Willems namens Optyl bvba 

H2018 Yves Willems kleinet is weer zo ver, één van de mooiste tijden van het jaar, kerst en nieuwjaar. Gezellig met familie en vrienden genieten van heerlijk eten en drinken, pakjes en liefde. Gezellig bij elkaar zijn, praten over het voorbije jaar en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Niet enkel wij maken de balans op van het voorbije jaar maar ook de bedrijven: hoe ging het afgelopen jaar? Was er groei? Zijn er nieuwe markten? Wat was onze marge?

Column Astrid van Ballegoy, Hitma

Astrid van Ballegoy Hitma Group B.V

Dinsdagmiddag 4 december had ik het genoegen aanwezig te zijn bij de Machevo Connect-jaarvergadering van branchevereniging Machevo & Bulk. Ik zeg ‘genoegen’, want de organisatie was er wederom in geslaagd een boeiend programma samen te stellen rond vergaderpunten die afgetikt moesten worden en het overdragen van de voorzittershamer door scheidend voorzitter Tom Pruymboom aan Perry Verberne. Bovendien was het de 60e verjaardag van Machevo & Bulk. Passende locatie voor dit alles: het Evoluon, icoon van technologiestad Eindhoven.

Column Rick Soepenberg van Surplus Select

HFoto Rick Soepenberg 2 003et jaar loopt alweer ten einde. Voor velen van ons een jaar waar niet de verkoop, maar de interne capaciteit de grenzen van de groei hebben bepaald. De levertijden zijn sterk opgelopen en er zijn zelfs aanvragen waarvoor vriendelijk wordt bedankt.

Column Edwin Jansen van Duijvelaar Pompen namens Objective International NV

20181210 Edwin JansenKostprijs moet concurrerend blijven, terwijl kwaliteit én flexibiliteit verbeteren. De filosofie van Duijvelaar Pompen (was en) is een breed assortiment pompen (met miljoenen varianten) foutloos en efficiënt op klantorder te kunnen produceren, als het moet binnen een uur. Deze state-of-the-art fabriek, waarin veel werkzaamheden zijn gerobotiseerd en geautomatiseerd, streeft continu naar verbeteringen om concurrerend in de wereldmarkt te blijven, ten opzichte van grote spelers met meer schaalgrootte. Van een premium brand verwacht de klant immers zekerheid en kwaliteit. Het mag niet gebeuren dat een proces bij de klant stilstaat omdat een pomp onverwachts uitvalt, of dat gepland werk niet door kan gaan omdat een pomp niet voldoet aan de gevraagde specificaties. Om de foutkansen te elimineren en om de werkprocessen verder te digitaliseren, besloot Duijvelaar Pompen in 2013 te starten met het Manufacturing Execution System (MES) van Objective International, gecombineerd met pick-to-light- en Radio Frequency Identification (RFID) technologie in een Lean productielijn.

Perry VerberneColumn Perry Verberne, Van Beek

Nu de economie op volle toeren draait en de meesten van ons alle zeilen bij moeten zetten om onze klanten tijdig te kunnen leveren, lijkt er geen tijd meer over te blijven om alvast na te denken over de periode waarin het misschien allemaal weer wat minder gaat. Te druk om te vernieuwen, te druk om na te denken over hoe onze producten en processen slimmer, sneller en misschien wel goedkoper kunnen.

750 6224Column Andrea van Loon, Euro Manchetten & Compensatoren

Waar komt mijn eten vandaan, wat zit er in en hoe is het bereid? Steeds meer mensen letten op de herkomst en de gezondheidswaarde van hun voeding, vooral voor zij die meer te besteden hebben en de sporters onder ons.

Pagina 1 van 2