Column Edwin Jansen van Duijvelaar Pompen namens Objective International NV

image.pngKostprijs moet concurrerend blijven, terwijl kwaliteit én flexibiliteit verbeteren. De filosofie van Duijvelaar Pompen (was en) is een breed assortiment pompen (met miljoenen varianten) foutloos en efficiënt op klantorder te kunnen produceren, als het moet binnen een uur. Deze state-of-the-art fabriek, waarin veel werkzaamheden zijn gerobotiseerd en geautomatiseerd, streeft continu naar verbeteringen om concurrerend in de wereldmarkt te blijven, ten opzichte van grote spelers met meer schaalgrootte. Van een premium brand verwacht de klant immers zekerheid en kwaliteit. Het mag niet gebeuren dat een proces bij de klant stilstaat omdat een pomp onverwachts uitvalt, of dat gepland werk niet door kan gaan omdat een pomp niet voldoet aan de gevraagde specificaties. Om de foutkansen te elimineren en om de werkprocessen verder te digitaliseren, besloot Duijvelaar Pompen in 2013 te starten met het Manufacturing Execution System (MES) van Objective International, gecombineerd met pick-to-light- en Radio Frequency Identification (RFID) technologie in een Lean productielijn.

Perry VerberneColumn Perry Verberne, Van Beek

Nu de economie op volle toeren draait en de meesten van ons alle zeilen bij moeten zetten om onze klanten tijdig te kunnen leveren, lijkt er geen tijd meer over te blijven om alvast na te denken over de periode waarin het misschien allemaal weer wat minder gaat. Te druk om te vernieuwen, te druk om na te denken over hoe onze producten en processen slimmer, sneller en misschien wel goedkoper kunnen.

750 6224Column Andrea van Loon, Euro Manchetten & Compensatoren

Waar komt mijn eten vandaan, wat zit er in en hoe is het bereid? Steeds meer mensen letten op de herkomst en de gezondheidswaarde van hun voeding, vooral voor zij die meer te besteden hebben en de sporters onder ons.

20180329 Foto Erik Slobben JME Technische Handelsonderneming BVColumn Erik Slobben, J.M.E. Technische Handelsonderneming B.V.

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de beurs World of Technology & Science 2018 (WoTS) die plaatsvindt van 2 t/m 4 oktober in Utrecht. En ik ben blij verrast door de goede samenwerking met de Federatie van Technologiebranches (FHI). Laat ik het zo zeggen: “they make something happen”.

Alexander van der Dussen INADCO

Column Alexander van der Dussen, INADCO

Laat ik om te beginnen mijzelf eerst in het kort even voorstellen. Mijn naam is Alexander van der Dussen en ik ben ruim 20 jaar werkzaam bij INADCO Moisture Measurement in verschillende disciplines. INADCO Moisture Measurement is als innovator marktleider geworden in de Horticulturele industrie met door onszelf ontwikkelde meetapparatuur voor het bepalen van de bulkdichtheid en het vochtgehalte van o.a. potgrond. De technieken die hiervoor zijn ontwikkeld worden nu ook steeds meer ingezet in andere industrieën waar gewerkt wordt met grove fracties zoals in de Food en biomassa.

Robert Jan Steegman webColumn Robert-Jan Steegman, directeur Nestinox B.V.

Op het terrein van de Jaarbeurs is een prachtige megabioscoop verrezen. Het overschot aan terrein - grote beurzen zijn immers verleden tijd - wordt door de Koninklijke Jaarbeurs op creatieve wijze ingevuld. Zo verrees ook al een casino op het terrein aan de overkant van het kanaal, werd de hal op de eerste verdieping omgetoverd in Supernova en het congrescentrum in een musicaltheater. Ook intern veranderde overigens het een en ander, zie de terugtrekkende beweging die gemaakt is wat betreft het zelf organiseren van vakbeurzen. Geen vreemde ontwikkeling overigens, hoe vaak hoor je immers niet zeggen dat vakbeurzen een verschijnsel uit het verleden zijn.

Pagina 1 van 2